מערכת סולארית - מדריך מלא

 

במשך למעלה מ-100 שנים עומלת האנושות במטרה לרתום את כוחה העצום של השמש כדי לייצר חשמל זול, ירוק ואמין. היום, לראשונה, מבשילים באופן משמעותי מאמצים אלה והופכים את הבחירה לייצר אנרגיה סולארית למשתלמת במיוחד.

כלמוביל Energy היא מהחברות המובילות בישראל להתקנת ולהפצת מערכות סולאריות. החברה, שבולטת מאז הקמתה בשנת 2009, מביאה עמה ניסיון נטול רבב בתכנון, אישור, מימון, התקנת ותחזוקת אלפי מערכות סולאריות בישראל.
באמצעות שיתופי פעולה בלעדיים עם יצרניות הטכנולוגיה המובילות בעולם מעניקהכלמוביל Energy ללקוח הביתי, המסחרי והתעשייתי מעטפת טכנולוגית ומקצועית שאין דומה לה בשוק האנרגיה הישראלי.

מדריך מקיף זה מבוסס על הניסיון העצום שכלמוביל Energy מביאה עמה ומטרתו לסייע לכם, לקוחות ביתיים ומסחריים, לקבל באופן מושכל ובלב שלם את ההחלטה הכלכלית והסביבתית הטובה ביותר שתוכלו לקבל: ההחלטה לעבור לאנרגיה סולארית ולהיפרד מחשבונות החשמל.

 

ההיסטוריה של האנרגיה הסולארית


האנרגיה שהשמש שולחת לכדור הארץ בשעה אחת שווה לכמות האנרגיה שהאנושות צורכת בחשמל בשנה שלמה.

הפקת הזרם החשמלי הראשון מקרני אור התרחשה בשנת 1839 אך הוסברה מבחינה פיזיקלית רק בשנת 1905 על ידי הפיזיקאי היהודי המפורסם אלברט אינשטיין. התגלית נחשבה כאחת מפריצות הדרך החשובות של האנושות וזיכתה את אינשטיין בפרס נובל לפיזיקה.
במשך שנים רבות, עד 1960, הטכנולוגיה נחשבה ליקרה מדי לשימוש מעשי ושולבה בעיקר בתוכניות החלל של ברית המועצות וארצות-הברית. שימוש זה פתח את הצוהר לאימוץ רחב של האנרגיה הסולארית כתחליף זול, אמין ובלתי מזהם לחשמל שמיוצר משריפת דלקים כגון פחם וסולר.
המערכות הסולאריות רשמו בעשורים שחלפו מאז התקדמויות טכנולוגיות רבות ששינו את פניהן והפכו אותן ליעילות, חכמות ומשתלמות אף יותר.

 

אנרגיה סולארית בישראל


ישראל מהווה חלוצה עולמית באימוץ אנרגיה סולארית לצרכן הפרטי. למעשה, לרובנו כבר יש מערכת סולארית ביתית: דודי השמש.
הדודים, שמהווים מערכת סולארית קטנה לחימום מים, נמצאים בכ-90% מהבתים בארץ ועל פי מרכז המחקר של הכנסת חוסכים כבר היום כ-8% מסך החשמל הדרוש לייצור בישראל.

עם ההתקדמות האדירה בטכנולוגיות יצור האנרגיה הסולארית נפתחה בהדרגה אפשרות לנצל את כוחה של השמש לאספקת כל צרכיו החשמליים של המשק הישראלי הממוצע.

יש מספר גורמים שממצבים את ישראל כמדינה שבה משתלם במיוחד ללקוח פרטי להתקין מערכת סולארית ביתית. ראשית, הבניה בארץ נמוכה יחסית כך שלישראלים רבים יש אפשרות להתקין מערכת סולארית בדירת הקרקע שלהם או בבניין המשותף ולהתחלק בהכנסות עם שאר הדיירים.
בנוסף, בישראל יש כמות גדולה של שעות שמש בשנה, אותן ניתן לתרגם לחשמל: בין 16:00 שעות במישור החוף ועד 23:00 שעות במצפה רמון. מדובר בכמות הגדולה ב-200-400% ממדינות מערב אירופה כגון אנגליה.
שימוש במאפיינים ייחודיים אלה של ישראל לעומת מדינות מערביות אחרות ממצב אותה כמקום משתלם במיוחד להקמת מערכות סולאריות ביתיות ומסחריות כהשלמה או כתחליף לצריכת חשמל מהרשת הלאומית.

עם זאת, נכון להיום, 2.6% בלבד מייצור החשמל במשק מתבצע באמצעות מערכות 'ירוקות', בעיקר סולאריות. בוועידת האקלים של האו"ם בפריס בשנת 2015, התחייבה ישראל להגיע ל-10% כבר בשנת 2020. לכן, אנחנו חוזים היום בגל של שינויים רגולטוריים, בירוקרטיים וכלכליים שמטרתם להפוך השימוש במערכות סולאריות למשתלם הרבה יותר לתושב הממוצע.

 

עקרונות פעולה ומרכיבים של מערכת סולארית


מערכות סולאריות, כאמור, מתבססות על המרה של האנרגיה האגורה בקרני השמש לאנרגיה חשמלית זולה, נקיה ואמינה. הן עושות זאת על ידי תהליך פיזיקלי הקרוי אפקט פוטו-וולטאי. לכן, תא סולארי נקרא גם תא פוטו-וולטאי, Photovoltaic Cell. ראשי התיבות P.V משמשות גם כקיצור מקובל לתיאור מערכות סולאריות.

האפקט מתבסס על העובדה שקרני השמש, כמו כל קרני האור, מורכבות מחלקיקים תת-אטומיים הקרויים פוטונים.
הפוטונים הם חלקיקים זעירים שמכילים כמויות שונות של אנרגיה. הם 'נורים' מהשמש ומגיעים אל כדור הארץ כשהם מכילים את אותה כמות האנרגיה ש'נטענה' בהם בשמש.
לאחר שהם עוברים את שכבות האטמוספירה והעננים הם פוגשים בלוח הסולארי שמורכב על גג, קיר או קרקע הנכס שלכם.

הלוח הסולארי מורכב מ-2 שכבות של חומרים מתקדמים הקרויים מוליכים למחצה. החומר המרכזי בלוחות אלה הוא לרוב סיליקון. 2 שכבות הסיליקון שונות האחת מהשנייה: האחת רוצה למסור חלקיק חשמלי טעון בשם אלקטרון והשנייה רוצה לקבל אותו. הטחת הפוטון בלוח גורמת לשחרור של אלקטרון מאחד הלוחות ומעופו הוא למעשה הזרם החשמלי שאנחנו מכירים.

האלקטרון נקלט במעופו באלקטרודה כזרם חשמלי שקרוי זרם ישיר, או Direct Current (DC). כדי שרשתות החשמל הביתיות והמסחריות יוכלו לעשות בו שימוש יש צורך להמיר אותו לזרם חליפין (Alternating Current (AC)).

לכן, הזרם הישיר מגיע לממיר, הידוע כ Inverter או Convertor, שמבצע את ההתאמה של הזרם החשמלי שנוצר מאנרגיית השמש (DC) לרשת החשמלית הביתית או המסחרית (AC).
לאחר שעבר את הממיר, זרם האלקטרונים ינוע במערכת החשמל שלכם ויספק את האנרגיה הדרושה להפעלת מכשירי החשמל המוכרים: נורות, מקררים, תנורים, מזגנים, מחשבים, צגים או כל מכשיר אחר שמחובר לרשת.
במידה שברגע נתון נוצר זרם גדול יותר ממה שהנכס שלכם צורך יועבר הזרם העודף לחברת החשמל באופן אוטומטי.
את הממיר ניתן לחבר למערכות בקרה חכמות שיאפשרו לכם לשלוט בניתוב הזרם החשמלי שיצרתם, לשלוט בהעברתו לחברת החשמל, לשמור אותו בסוללה (במידה שהתקנתם כזו) ולוודא שאתם מפיקים את מירב התועלת הכלכלית והסביבתית ממפעל הכח הקטן והירוק שעל גג ביתכם.

לבסוף, המערכת החשמלית הביתית שלכם תחובר על-ידי חברת החשמל למד דו-כיווני שימדוד את כמות החשמל המיוצרת על ידי המערכת ואת כמות החשמל שחברת החשמל משלימה עבורכם. על בסיס מד זה מבצעת חברת החשמל את הזיכוי בחשבונכם בשיטת 'מונה נטו', עליה יוסבר בהמשך.

בעיתות עננות, בלילות או כאשר צריכת החשמל של הנכס גדולה מיצירת החשמל הסולארי מכל סיבה שהיא משלימה המערכת את ההפרש מרשת החשמל ה'ישנה' בתעריף זהה לזה שמשלמים שאר הלקוחות בישראל. זהו למעשה החשמל היחיד שאתם משלמים עליו.

במקרה של הפסקת חשמל ברשת החשמל הכללית, תפסיק גם המערכת הסולארית את פעילותה באמצעות פעולה אוטומטית של הממיר. הסיבות לכך הן בטיחותיות וחוקיות. עם סיום הפסקת החשמל ברשת הכללית, תחזור לעבוד גם המערכת הסולארית.

כלמוביל Energy עושה שימוש במוצרים המובילים בעולם לבניית המערכות הסולאריות שלה ומשלבת בהן לוחות של היצרניות הגדולות בעולם. מוצרים אלה, כשמותקנים על ידי אנשי המקצוע של החברה, מבטיחים הפקת חשמל יעילה ובטוחה לאורך עשרות שנים.

 

דרישות שטח ומבנה גג


תיאורטית, ניתן להפעיל מערכת סולארית מכל גודל של שטח גג פנוי.
עם זאת, חיסכון משמעותי של אלפי שקלים בשנה מתאפשר מגודל גג של כ-60 מטר רבוע ומעלה.
יש מספר מאפיינים שחשוב להתייחס אליהם בבחירת הפריסה המדויקת של המערכת על גג הנכס שלכם: היא צריכה לאפשר חשיפה מרבית לקרינה ישירה של שמש אך גם לספק הגנה טבעית על המערכת מפני פגעי מזג אוויר.
במטרה ליעל את המערכת תחושב הזווית המיטבית להתקנת הלוחות ומיקומם כך שלא יוטל עליהם צל מבנים, עצים או גורמים אחרים בסביבה. במידת האפשר, עדיפות תינתן להתקנת לוחות לכיוון דרום, בו הקרינה חזקה יותר ויעילות המערכת גבוהה יותר. למרות שקיימים לוחות מסתובבים שעוקבים אחר תנועת השמש בשמיים באמצעות מנועים, הבלאי המוגבר שלהם הופך אותם לבלתי-כדאיים לרוב הלקוחות. לכן, סביר שיומלץ לכם להתקין לוחות נייחים בזווית קבועה.
על מנת להגן על המערכת מפני נזקים פיזיים יומלץ שלא להתקין את הלוחות ליד עצים שענפיהם יכולים לשרוט את הלוחות או בנקודות שבהן רוח חזקה יכולה להזיק להם.

עקרונות אלו נכונים להתקנת המערכת הן על גגות שטוחים והן על גגות רעפים.
למעשה, רוב המערכות הסולאריות הביתיות מותקנות על גגות רעפים, שדורשים לעיתים שטח מערכת קטן יותר לייצור אותה כמות החשמל לעומת גג שטוח. בנוסף, חשוב לדעת שניתן להתקין מערכות סולאריות על כל גג, ללא תלות במרכיביו, למעט גגות אסבסט.

מומחי כלמוביל Energy יובילו את תכנון המערכת בהתחשב בכל המאפיינים האלה ובהתבסס על דרישות החשמל של הנכס שלכם ייצרו עבורכם הדמיה של פריסתה הסופית של המערכת.

 

בטיחות המערכת הסולארית


מערכת סולארית ביתית שמורכבת על ידי מקצוענים ועל-בסיס חלקים של יצרנים מובילים לא מוסיפה סיכון חשמל או קרינה.
המערכת אינה כוללת חוטי חשמל חשופים, נוזלים או תשתית נוספת אליה תוכלו לגשת. בנוסף, תוכלו לנהל אותה באמצעות ממשק בקרה ברור וידידותי כך שלא תצטרכו לעלות לגג כלל לכל אורך חיי המערכת.
כאמור, למרבית הישראלים כבר היום יש מערכות סולאריות ביתיות, בצורת דודי שמש והם הוכחו כבטוחים במיוחד.

 

אורך חיים צפוי של מערכת סולארית


למערכות סולאריות ביתיות תוחלת חיים משוערת של כ-30 שנה של ייצור חשמל יעיל. מדובר בצפי שמבוסס על הערכה שמרנית. עם זאת, סביר מאוד שתוחלת החיים האמתית של הלוחות היא ארוכה יותר. הקושי לבצע חיזוי מדויק של תוחלת החיים של המערכות הסולאריות טמון בעובדה שהמערכות הסולאריות הנפוצות ביותר הן בנות פחות מ-20 שנה וטרם הגיעו לסימן 30 השנים.
הנתונים האלה מדהימים במיוחד בהתחשב בעובדה שהלוחות פרוסים חשופים תחת כיפת השמיים ועומדים בשינויי טמפרטורה קיצוניים, בגשמים, בסערות ברד ובסופות שמטיחות בהם עצמים בעוצמה גדולה.
הפחת הטבעי שמיוחס לשחיקת הלוחות עומד על כ-0.5% בשנה בלבד. כלומר, גם 30 שנים לאחר התקנתה, סביר שרכיביה המרכזיים של המערכת הסולארית יוכלו לייצר חשמל חינמי בהיקף של 85% מהתפוקה שהמערכת ייצרה ביום ההתקנה.
בעניין זה מעניין לציין שלוחות סולאריים שנבנו בטכנולוגיות מיושנות ועמידות פחות הצליחו להראות ביצועים עקביים גם 30 עד 60 שנים לאחר יצורם.

 

תחזוקת מערכות סולאריות


מכיוון שהפחת המרכזי המיוחס למערכות סולאריות נובע מנזקים פיזיים (הצטברות אבק, פגיעת עצמים או שריטות) התחזוקה מתמקדת בטיפול בנזקים אלה ומתחילה כבר עם מניעתם בתכנון ובבנייה מקצועיים של המערכת.
המערכת הסולארית אינה מכילה נוזלים, שמנים או חלקים נעים שדורשים החלפה בנקודות זמן קבועות. לפיכך, עיקר התחזוקה נוגע לניקוי פשוט של הלוחות אחת לחצי שנה ולטיפולי שיא ברכיבי הסוללה, ההמרה או הבקרה של המערכת אחת ל-5-10 שנים.

ניתן לזהות בקלות תקלות או הפחתות בביצועי המערכת באמצעות מערכות משוב ובקרה שיספקו לכם מידע ברור על ירידה בכמות החשמל שהמערכת מייצרת ישירות אל המכשיר הנייד.

 

החיסכון הכלכלי שבמערכות סולאריות


היתרון המשמעותי ביותר במעבר לייצור מקומי של אנרגיה סולארית הוא החיסכון הכספי העצום.
ככלל, כל 10 מטר רבוע של מערכת יכולים להפיק 1 קילוואט (kW). בתנאי השמש של ישראל, ניתן לייצר עבור כל לוח 1 קילוואט כ-1650 קילוואט-שעה (קוט"ש) בשנה.
תעריף רשות החשמל עבור 1 קוט"ש הוא 0.48 אגורות. לכן, התקנה של מערכת של 10 מטר רבוע תניב לכם חיסכון בהיקף של 912 ₪ בשנה. התקנה של מערכת בגודל פי 10 מזה, 100 מטר רבוע, תניב לכם כ-9100 ₪ בשנה.
במהלך כל חייה של המערכת, לאורך 25-30 שנה, היא צפויה להניב לכם חיסכון כספי בעלות החשמל בהיקף של 220,000-270,000 ₪.

עלות ההתקנה של המערכת משתנה בהתאם לצרכיו היחודיים של כל לקוח אך ניתן להעריך את עלות ההקמה של רוב המערכות לגדלים הביתיים הממוצעים (כ-100 מטר רבוע) בכ-50,000 ₪. כאמור, עלות זו היא ההוצאה הבלעדית כמעט לכל אורך חייה של המערכת.
השקעה זו תוחזר כבר לאחר כ-6-8 שנים מהתקנת המערכת.

תשואת המערכת אטרקטיבית מאוד לאורך תקופת חייה, או לפחות 8% בשנה, היא חסרת תקדים. מדובר בתשואה חסרת סיכון כמעט, שאין אפיקי השקעה בטוחים אחרים שיכולים להתחרות בה.

יתרה מזאת, כל ההכנסות השנתיות מיצירת חשמל סולארי פטורות ממס הכנסה עד לסכום של 24,000 ₪ בשנה, סכום שרוב הלקוחות הביתיים לא מגיעים אליו.
כמו כן, יצרני חשמל ביתיים לא מחויבים בדיווח למע"מ או לתשלום ארנונה נוסף. לכן, מדובר בהכנסה פטורה לחלוטין ממס, שהופכת אותה לאטרקטיבית הרבה יותר לעומת השקעות אחרות שממוסות בעשרות אחוזים (כמו מניות או נדל"ן למשל).

 

היתרונות הסביבתיים של האנרגיה הסולארית


חשמל מסורתי מיוצר על ידי שריפת דלקי מאובנים כגון גז טבעי ופחם. שריפת חומרים אלה משחררת גזים מזיקים שהם הגורם המרכזי להתחממות הגלובאלית. שימוש במערכות סולאריות חוסך 95% מפליטות אלה ומסייעות לעולם להילחם בנזקים הקשים ששריפת חומרים אלה גורמת.
מערכת ביתית סבירה של kW10, שנפרסת על פני 100 מ"ר, יכולה לחסוך פליטה של כ-10 טון פחמן דו-חמצני לאוויר מדי שנה ו-250 טון לאורך 25 שנות פעילותה המובטחת של המערכת.
מדובר במניעת זיהום אוויר השווה לנסיעה של כמעט מיליון קילומטר במכונית משפחתית.
תחשיב זה כולל גם את הזיהום המוגבל הנגרם מייצור הלוחות עצמם.

 

הסדרת מונה נטו (הסתיים בספטמבר 2018) - לא ניתן יותר להירשם


הגוף האחראי על תכלול כלל ההיבטים הרגולטוריים, החשבונאיים, הכלכליים, ההנדסיים, הסביבתיים והאנרגטיים של משק החשמל בישראל הוא רשות החשמל.
הרשות קובעת את תעריפי החשמל ואת התנאים בהם יפעלו כלל יצרני וצרכני החשמל בישראל, כולל חברת החשמל והיצרנים הפרטיים.
הרשות קבעה מספר מסלולי הסדרה למייצרים אנרגיה סולארית או פוטו-וולטאית, כשהמסלול הרלוונטי לרוב יצרני החשמל הסולאריים הביתיים הוא 'מונה נטו'.

ההסדר נחתם בנפרד מול כל לקוח בליווי כלמוביל Energy ומהווה למעשה חתימה של כלל ההיבטים המשפטיים, המנהליים והחשבונאיים שכרוכים בהקמת תחנת אנרגיה ירוקה בנכס שלך. תהליך השלמת ההסדרה הוא קצר יחסית ואורך מספר חודשים מרגע בחינת כדאיות המערכת ועד לחיבורה לרשת החשמל. מרגע השלמתו, ההסדר שנחתם איתך תקף לכל אורך חיי המערכת ואין צורך לחדש אותו.
אם תבצע שינויים במערכת או תרצה להגדילה תתבקש להגיש בקשה חדשה.

בבסיס המסלול עומדת ההנחה שאם הנכס הצליח לייצר יותר חשמל סולארי ממה שהוא צרך ברגע נתון, עודף החשמל מוזרם לחברת החשמל ובאמצעות מונה דו-כיווני נרשמות ללקוח נקודות זכות, 'קרדיט'.
הקרדיט שצברתם ישמר למשך שנתיים ויוכל לשמש אתכם לתשלום חשבונות החשמל שלכם בתקופה זו. כך, למשל, אם בחודש ינואר יצרתם עודף חשמל שהתבטא בצבירת קרדיט של 500 שקלים ובחודש פברואר קניתם מחברת החשמל השלמה בשווי 100 שקלים תקבלו פטור מלא מהתשלום עבור חודש פברואר ויוותר לכם קרדיט בסך 400 ש"ח אותו תוכלו לנצל לתשלום חשבונות דומים בשנתיים הקרובות. אם בחודש מרץ צברתם 1000 ש"ח נוספים, יתרת הקרדיט שלכם תעמוד כעת על 1400 ש"ח.

תעריף ההמרה בין כמות החשמל שתזרימו לחברת החשמל והקרדיט שתזוכו בעבורה נגזר מהתעו"ז: תעריף עומס וזמן.
התעו"ז הוא תעריף חשמל דינמי שנקבע על פי עונות השנה (קיץ, מעבר וחורף) ועל פי חלוקת השעות ביממה (פסגה, גבע ושפל) כשלכל עונה ולכל חלק ביממה תעריף שונה לפי עומס החשמל בו.
ככל שהרשת יותר עמוסה (למשל, זמני פסגה בקיץ), כך תעריף החשמל יהיה יקר יותר. אם תזרימו חשמל למערכת בשעות אלה, תקבלו עבורן סכום קרדיט רב יותר לעומת הזרמה בשעת שפל בעונת מעבר, למשל.

העובדה שאתם צוברים קרדיט בהתאם למחיר החשמל בכל רגע נתון מבטחת אתכם במקרה שמחיר החשמל יעלה מכל סיבה שהיא. על אף שמחירי החשמל בישראל זולים יחסית למדינות מערביות אחרות הם מתבססים לאחרונה על דרך יצור מרכזית אחת: גז טבעי.
פגיעה באספקת הגז הטבעי לישראל, בין אם באמצעות אירוע חבלני או כתוצאה מאירוע טכני, תוכל להעלות את מחירי החשמל באופן משמעותי. במקרה כזה, גם החשמל שתייצרו יהיה שווה יותר כסף ולא תרגישו בעליית המחירים.

במקביל לצבירת הקרדיט המערכת ממשיכה לייצר חשמל לדרישות הבית או העסק שלכם, כך שכמות החשמל שאתם קונים מחברת החשמל שווה רק להפרש בין הצריכה שלכם לבין יכולת ייצור המערכת.

את הקרדיט שאתם צוברים ניתן להעביר בין צרכנים, כך שאם נכס מסוים שלכם מפיק חשמל רב יותר ממה שהוא צורך הוא יכול לזכות מתשלום נכסים אחרים של אותם הבעלים או של בעלים אחרים.

 

 

שינויים בתקנות ספטמבר 2018

  • הגבלת ההסדרה להקמה על גגות ומאגרי מים.
    החלת תעריף הגיבוי בהתאם להחלטה 389 בהיקף מופחת 3 אג' במקום 6 אג' לקוט"ש
    על צרכנים שטרם הגישו בקשת חיבור לחברת החשמל במועד פרסום ההחלטה.
    מתן אפשרות לצרכני מספקים פרטיים להשתלב בהסדרה– שינוי זה יחול החל מכניסת
    ההחלטה לתוקף גם על מתקנים של מספקים פרטיים אשר קמו טרם קבלת ההחלטה.
    הגבלת ההסדר ל 25 שנה.

 

ארבעה מסלולים חדשים (החל מספטמבר 2018)

 

א. אסדרה תעריפית למתקנים קטנים עד 15 קילוואט בתעריף של 48 אג' לקוט"ש.

ב. אסדרה תעריפית למתקנים בינוניים של 15 עד 100 קילוואט בתעריף של 45 אג' לקוט"ש.

ג. עדכון אסדרת "מונה נטו" והגדלתה בהיקף של 100 מגהוואט.

ד. אסדרה לצריכה עצמית של החשמל המיוצר על הגג.

 

המהלך הנוכחי של פרסום ההסדרות הוא המשך לשורה של צעדים אותם כבר נקטה הרשות ושאותם היא מתעתדת להמשיך ולבצע עד סוף שנת 2019 וביניהם קיום הליכים תחרותיים ייעודיים לגגות ולמתקני מים.

כצעד מקל אף מאפשרת רשות החשמל במסגרת ההסדרות פטור מהצורך בהתקנת מונה ייצור עבור מתקנים אשר גודלם עד 15 קילוואט, כל עוד המתקן עומדים בקריטריונים שנקבעו במסגרת אמות המידה. עבור משקי בית רבים, אשר גודל המתקן הממוצע עברום אינו עובר היקף זה, מדובר בבשורה של ממש. עם מיצוי סבב המכסות הראשוני, תשיק הרשות סבב נוסף "מדרגה שניה" ובו מכסה ותעריפים מעודכנים.

 

 

הסדרה תעריפית לגגות קטנים (עד 100 קו"ט)
הרשות קובעת מכסה של 300 MW למתקני גגות קטנים (עד 15 קו"ט ( ובינוניים)עד 100 קו"ט. התעריף לגגות עד 15  קו"ט  יהיה 48 אג' לקוט"ש, התעריף לגגות מעל 15 קו"ט יהיה 45  אג' לקוט"ש. תעריף זה יבחן לאחר מתן תשובה חיובית למתקנים בהספק כולל של 100 מגהוואט.
לצרכנים תתאפשר בחירה בין שתי שיטות התחשבנות:
התחשבנות לפי יצור – תשלום תעריף קבוע לכל קוט"ש המיוצר במתקן, בין אם נצרך ובין אם לאו. בשיטה זו, שהייתה נהוגה עד היום, הצרכן משלם על הצריכה מהמתקן לפי תעריף הצריכה מהרשת.

התחשבנות לפי הזרמה –תשלום על עודפים המוזרמים לרשת בלבד, ללא תשלום תעריף צריכה מלא על הצריכה מהמתקן. חלופה זו תתאפשר לאחר התאמת מערכות המחישוב בחח"י כאשר עד אז תתאפשר התחשבנות לפי ייצור בלבד.
לצרכנים המקימים מתקני גגות קטנים עד 15 קו״ט ללא מונה ייצור, תתאפשר התחשבנות בשיטת ההזרמה בלבד. לכן, צרכנים אלו יוכלו להקים מתקנים ללא מונה רק לאחר התאמת מערכות המיחשוב בחברת החשמל.
תעריף המכירה לרשת המתפרסם תקף ל-100 MW ,ומובטח ל-25 שנה, ללא הצמדה למדד, מיום החיבור לרשת. לאחר מיצוי כמות זו תבחן הרשות מחדש את התעריף. ביטול ההצמדה נקבע על מנת לאפשר העלאה של התעריף במועד ההקמה והחזר מהיר יותר לבעלי המתקן, מבלי להעלות את העלות הכוללת לציבור צרכני החשמל.

 

 

מערכות סולאריות - אז איך מתחילים?


התקנת מערכת סולארית ביתית אינה רק תהליך טכני, אלא גם משפטי ומנהלי. כלמוביל Energy, כמתקינה הגדולה ביותר של מערכות סולאריות בישראל, ליוותה כבר אלפי לקוחות בתהליך זה ותשמח לעשות זאת גם איתכם. ראשית, נבצע תכנון הצבה ראשוני של המערכת בנכס שלך על פי ההחזר החודשי הדרוש לך ונוודא שההצבה תבטיח למערכת חיים ארוכים שיניבו לך מאות אלפי שקלים.
לאחר מכן, ננפיק את ההיתרים מהגורמים השונים. החל מחוק הפרגולות (2014), אין צורך בהיתר בנייה להרכבת מערכת סולארית עד 600 מ"ר, אך יש צורך בידוע ועדת הבניה על ביצוע ההתקנה. כמו כן, יש צורך להגיש טופס 4 (חיבור לתשתיות חשמל ומים) ואישור מינהל החשמל.
החל מדצמבר 2016 אין צורך לפתוח חברה או עוסק במקביל להתקנת המערכת ואין צורך לשלם עבורה ארנונה.
לאחר השגת האישורים תחליף חברת החשמל את המונה בנכס למונה דו-כיווני ותתבצע התקנת המערכת באתר על ידי אנשי המקצוע של כלמוביל Energy, בפרק זמן של יום עד ארבעה. מיד לאחר ההתקנה תוכל להתחיל להרוויח כסף מהשמש. את קבלת אישור משרד האנרגיה תוכל לקבל לאחר התקנת המערכת.

 

מימון להקמת מערכת סולארית


הבנקים בישראל מאוד מאמינים בתחום ומעניקים הלוואה למימון מלא של המערכת בתנאים אטרקטיביים. אינך חייב להוציא את הארנק.

 

מערכות ניטור ושילוב בית חכם במערכת סולארית


רצוי לממשק את המערכת הסולארית שלכם למערכת מעקב ידידותית. מעתה, תוכלו לעקוב באמצעות כל מכשיר חכם אחר פעילות המערכת ולדעת בכל רגע נתון כמה כסף המערכת מייצרת עבורכם.
המערכת, שמבוססת על קישוריות Wi-Fi, תוכל להפיק לכם דיווחים תקופתיים ואוטומטיים, להתריע על טיפולים דרושים ולשלוח לכם התראות שונות לבחירתכם.
בנוסף, שילוב המערכת עם מערכת בית חכם תוכל להגדיל באופן משמעותי את הכנסתכם מהמערכת: מערכת הבית החכם תוכל לדחות פעילות של מכשירי חשמל שאינם-חיוניים רק לשעות שבהן מיוצר חשמל סולארי רב, כך שלא תצטרכו לקנות חשמל זה מחברת החשמל.
לחלופין, יוכלו המערכות להקטין את צריכת החשמל של הבית בשעות העומס כך שהקרדיט שיניב לכם החשמל שתייצרו בשעות אלה יהיה גדול יותר.

 

סיכום

 

      המערכת הסולארית הבסיסית מורכבת מלוחות שקולטים את קרני האור ומממיר שמאפשר להתאים את הזרם החשמלי לדרישות הנכס שלך.

 

      המערכת מתחברת לרשת החשמלית המסורתית שלכם. במידה שדרוש לכם יותר כח ממה שהיא מסוגלת לייצר כרגע תספק חברת החשמל את ההפרש במחיר החשמל הרגיל. אם תפיקו יותר חשמל ממה שדרוש לכם המערכת תמכור באופן אוטומטי את החשמל לחברת החשמל. 
       
        המערכות הסולאריות של כלמוביל Energy
        הן עמידות ובטוחות במיוחד. מערכת סולארית שתותקן היום תוכל להפיק חשמל ביעילות דומה גם 25-30 שנים מהיום. כלמוביל Energy
      תספק לך אחריות על כך.

 

        מערכת סולארית ביתית ממוצעת יכולה להניב לבעליה 250,000 ₪ לאורך כל חייה. המימון הדרוש להקמתה הוא כ-70,000 ₪ וניתן להשתמש במסלולי מימון מיוחדים של כלמוביל Energy
      וחברת קאל למימונה. עלות הקמת המערכת תחזיר עצמה תוך כ-8 שנים ותעניק לכם תשואה דו ספרתית מדי שנה לאחר מכן. כל הכנסות המערכת פטורות ממס, מע"מ או ארנונה.

 

        ההליכים הבירוקרטיים הכרוכים בהקמת מערכת סולארית ביתית אינם מורכבים כלמוביל Energy
      ט תלווה אותך בהם. תוכל להנות מתחנת חשמל ירוקה שמותאמת לך כבר תוך מספר חודשים.

 

    התקנת מערכת סולארית ביתית תוכל להפחית באופן משמעותי את פליטת גזי החממה שהנכס שלכם אחראי עליה וצפויה לחסוך פליטה של 10 טון פחמן דו-חמצני מדי שנה.

אולי יעניין אותך גם

לקבלת ייעוץ מומחה

[ללא עלות וללא התחייבות]

Copyright © colmobil-energy 2018

Design by Studio Bahir  |  Site by Actvtec

"חבר מביא חבר" - קבלו שובר 500 ₪ מתנה
ff popout banner5